Fuld fart på livet som pensionistLæs Lisbet historie

”Jeg nyder virkelig min pensionisttilværelse uden at tænke på, hvor pengene skal komme fra. De står på kontoen. 

Sådan fortæller 69-årige Lisbet Johansen som gennem 31 år frem sammen med sin mand drev glarmesterforretningen A.D. Johansen på Frederiksberg.

”Midt i 1980’erne var vi til et møde i glarmesterlauget, hvor en fortalte, hvorfor det var en god idé, at spare op til sin pension – og ikke forlade sig på, at man kunne leve af det, et salg af forretningen engang kunne give.

Det råd fulgte vi. Vi var ikke et øjeblik i tvivl. Og det er kun et spørgsmål om at prioritere de penge, man har til rådighed. I dag kan jeg konstatere, at uden min pensionsopsparing havde jeg ikke haft råd til at bo i min gode fireværelses lejlighed her i Rødovre. Så enkelt er det. Sommerhuset i Gedesby havde jeg været nødt til at sælge inden for en overskuelig fremtid.

Men takket være vores opsparing gennem de mange år, føler jeg mig i dag nærmest økonomisk uafhængig. Jeg behøver ikke tænke over min økonomi i det daglige. Det er en dejlig frihed at have. Jeg kan købe, det jeg har lyst til, og i den kvalitet jeg kan lide.

Jeg kan også tillade mig at tage på nogle store rejser. Jeg har været i både Kina, Australien og USA af flere ugers varighed. Det havde jeg aldrig haft råd til uden pensionsopsparingen,” siger Lisbet Johansen.

PFS’ Videotek

Klik for at gå tilbage til oversigten.

”Jeg var godt klar over, at jeg skulle starte en pensionsordning, men det kunne vente tænkte jeg; lige til den dag i 2011, hvor min veninden gav mig et lille skub til at få gjort noget ved det. Jeg fik anbefalet Pension for Selvstændige, og fik et møde, hvor det hele kom på plads – det var dejligt let, og hvert år mødes vi til en gennemgang, så er jeg sikker på, at ordningen stadig passer til mig”, fortæller Anne fra sin klinik i Sønderborg.

Anne Schulz
Fysioterapeut, Selvstændig siden 2003
Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bragte i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hørte om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Se flere videoer

Vil du vide mere om vores dækning?

Sådan er du dækket hos Pension for Selvstændige

Din pension er sikret – også mod kreditorer

Din pension er sikret – også mod kreditorer – og du har opsparingssikring, så din opsparing fortsætter, hvis du mister din erhvervsevne i mere end tre måneder.

Pension til din samlever

Din ægtefælle, samlever og ledende medarbejdere kan også oprette pensionsopsparing og få en Velfærdspakke.

Kritisk sygdomsforsikring

Kritisk Sygdom sikrer dig 150.000, 300.000 eller 450.000 kr. skattefrit på én gang, hvis du bliver ramt af en alvorlig sygdom som for eksempel kræft, blodprop i hjernen eller hjertet, nyresvigt m.m. Udbetalingen kan eksempelvis bruges til at købe din ægtefælle eller samlever fri fra job i en periode, hvor tilværelsen er blevet sværere.

Sundhedssikring af dine børn

Børn mellem 2 og 21 år kan dækkes af en Sundhedssikring, der sikrer gratis adgang til privathospital m.v., når du har en Velfærdspakke i Pension for Selvstændige.

Livsforsikring til dine efterladte

Du kan vælge en livsforsikringsudbetaling til dine efterladte fra 300.000 kr. til 1,5 mio. kr. – i intervaller af 300.000 kr. Beløbet udbetales skattefrit på én gang samtidig med opsparingen. Afhængig af din alder kan beløbet forhøjes yderligere til individuel pris.

Livsforsikring af din samlever

Skattefri livsforsikringsudbetaling hvis du mister din ægtefælle eller samlever, selv om denne ikke har tegnet pensionsordning. Beløbsstørrelsen er enten 50.000 kr. eller 100.000 kr. Forsikringen træder i kraft seks måneder efter du har oprettet din Velfærdspakke.

Sikring mod negativt afkast

Du kan sikre din opsparing mod negativt afkast ved opnået pensionsalder – også hvis du ønsker din opsparing placeret i aktier og obligationer.

Sundhedssikring af din samlever

Har du en Velfærdspakke med Sundhedssikring kan din ægtefælle eller samlever også tegne Sundhedssikring uden nødvendigvis at oprette pensionsordning.

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.