Hygge fodbold kunne have kostet hus og hjemLæs Evas historie

Havde Eva Rosborg valgt at ignorere det gode råd om at supplere sin pensionsopsparing med nogle forsikringer – bl.a. tab af erhvervsevne – da hun blev selvstændig for få år siden, havde hun været over en halv million kroner fattigere.

Eva er begyndt at spille fodbold – igen. For sjov, for samværet og for motionens skyld. Denne eftermiddag skal hun vogte målet. De er i angreb. Det går godt, og hun har vovet sig et stykke op ad banen. Men pludselig bliver angrebet brudt og modstanderne kommer tromlende. For at holde øje med spillet, spurter Eva hurtigt – baglæns – mod sit mål.

”Det er ikke så langt væk, som jeg tror, og målet er et mindre et af slagsen, af metal og overliggeren er netop i min hovedhøjde,” fortæller Eva.

Hun banker baghovedet ind i overliggeren med fuld kraft, får en ispose på, går hjem og fortsætter som normalt. Men fire dage senere siger hovedet stop.

Episoden finder sted i september 2016, hvor Eva Rosborg fra Gentofte pådrager sig en alvorlig hjernerystelse. Og et piskesmæld. Hvornår hun kan begynde at arbejde igen, kan ingen sige, men næppe før i begyndelsen af 2018.

Jeg havde jo aldrig været syg

Efter en årrække som lønmodtager havde Eva Rosborg på det tidspunkt i knap tre år arbejdet bl.a. som selvstændig coach og underviser.

”For at vejlede mig i min nye situation som selvstændig, sørgede mit pensionsselskab Danica for, at jeg fik besøg af en rådgiver fra Pension for Selvstændige. Jeg ville helt sikkert fortsætte indbetalingen til min pension og have en Sundhedsforsikring, men jeg var meget i tvivl om de øvrige forsikringer,” siger Eva Rosborg.

”Var det virkelig nødvendigt med en forsikring mod tab af erhvervsevne? Jeg havde levet i 50 år og aldrig været syg. Aldrig været uden for arbejdsmarkedet. Skulle jeg ikke spare de penge? Sådan tænkte jeg. Dengang.”

”Men eftertænksomheden meldte sig: Hvad nu hvis ulykken rammer? Så kan det jo gå helt galt. Derfor turde jeg ikke andet end at sikre mig og valgte en samlet pakke med pension og forsikringer fra Pension for Selvstændige. Det er jeg glad for i dag, hvor jeg får 200.000 kr. om året fra min forsikring mod tab af erhvervsevne,” forklarer Eva Rosborg, som er én blandt de 40 procent selvstændige, der får brug for en eller flere af deres forsikringer, inden de når pensionsalderen.

Mister hus og hjem

”Min mand har et godt og vellønnet job, så vi kunne have klare os for nedsat blus. Men jeg kender flere , hvor en tilsvarende situation ville have dramatiske konsekvenser. De havde været nødt til hurtigt at sætte deres hus til salg, hvis den ene indtægt med ét forsvandt i en længere periode.

Vi kan nøjes med at afdrage noget mindre på gælden i huset, mens jeg er væk fra arbejdsmarkedet.

Men psykisk betyder det meget for mig, at jeg ikke pludselig er indtægtsløs. Jeg har stadig ”mine egne penge”. Det betyder rigtig meget for mig stadig at kunne bidrage. Ikke mindst de dage, hvor jeg er helt nede eller hvor kroppen bare gør ondt, er det rart at kunne være lidt god ved sig selv, bl.a. med en massage eller kranio sakral terapi,” siger Eva Rosborg.

Eva har sat sig som mål at være rask og i gang 1. januar 2018. Hun håber, at det lykkes. Og hun har solgt sine fodboldstøvler.

Fakta

Eva Rosborg blev sygemeldt ultimo september 2016 og venter at være parat til at arbejde igen 1. januar 2018 – en sygdomsperiode på 15 måneder. Da der er en karensperiode på 3 måneder, dækker forsikringen i givet fald 12 måneder på følgende måde:

  • 16.971,50 kr./md. som kompensation for tabt erhvervsevne *)
  • 787,57 kr. som Eva normalt betaler for sine forsikringer, betales i den periode af Danica Pension
  • 9.218,43 kr. indsættes af pensionsselskabet på Evas pensionsopsparing. Uden denne indbetaling havde Evas pensionsdepot – med renters rente – været 200.000 kr. mindre, når hun bliver 67.
  • Desuden har Evas sundhedsforsikring dækket en del af de 40.000 kr., som hun foreløbig har brugt på behandlinger.

*) Da Eva Rosborg blev selvstændig, tegnede hun bl.a. en forsikring mod tab af erhvervsevne på 200.000 kr. årligt (hun kunne også have valgt et højere beløb) – vel at mærke én, der også dækker i fritiden.

PFS’ Videotek

Klik for at gå tilbage til oversigten.

”Jeg var godt klar over, at jeg skulle starte en pensionsordning, men det kunne vente tænkte jeg; lige til den dag i 2011, hvor min veninden gav mig et lille skub til at få gjort noget ved det. Jeg fik anbefalet Pension for Selvstændige, og fik et møde, hvor det hele kom på plads – det var dejligt let, og hvert år mødes vi til en gennemgang, så er jeg sikker på, at ordningen stadig passer til mig”, fortæller Anne fra sin klinik i Sønderborg.

Anne Schulz
Fysioterapeut, Selvstændig siden 2003
Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bragte i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hørte om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Se flere videoer

Vil du vide mere om vores dækning?

Sådan er du dækket hos Pension for Selvstændige

Din pension er sikret – også mod kreditorer

Din pension er sikret – også mod kreditorer – og du har opsparingssikring, så din opsparing fortsætter, hvis du mister din erhvervsevne i mere end tre måneder.

Pension til din samlever

Din ægtefælle, samlever og ledende medarbejdere kan også oprette pensionsopsparing og få en Velfærdspakke.

Kritisk sygdomsforsikring

Kritisk Sygdom sikrer dig 150.000, 300.000 eller 450.000 kr. skattefrit på én gang, hvis du bliver ramt af en alvorlig sygdom som for eksempel kræft, blodprop i hjernen eller hjertet, nyresvigt m.m. Udbetalingen kan eksempelvis bruges til at købe din ægtefælle eller samlever fri fra job i en periode, hvor tilværelsen er blevet sværere.

Sundhedssikring af dine børn

Børn mellem 2 og 21 år kan dækkes af en Sundhedssikring, der sikrer gratis adgang til privathospital m.v., når du har en Velfærdspakke i Pension for Selvstændige.

Livsforsikring til dine efterladte

Du kan vælge en livsforsikringsudbetaling til dine efterladte fra 300.000 kr. til 1,5 mio. kr. – i intervaller af 300.000 kr. Beløbet udbetales skattefrit på én gang samtidig med opsparingen. Afhængig af din alder kan beløbet forhøjes yderligere til individuel pris.

Livsforsikring af din samlever

Skattefri livsforsikringsudbetaling hvis du mister din ægtefælle eller samlever, selv om denne ikke har tegnet pensionsordning. Beløbsstørrelsen er enten 50.000 kr. eller 100.000 kr. Forsikringen træder i kraft seks måneder efter du har oprettet din Velfærdspakke.

Sikring mod negativt afkast

Du kan sikre din opsparing mod negativt afkast ved opnået pensionsalder – også hvis du ønsker din opsparing placeret i aktier og obligationer.

Sundhedssikring af din samlever

Har du en Velfærdspakke med Sundhedssikring kan din ægtefælle eller samlever også tegne Sundhedssikring uden nødvendigvis at oprette pensionsordning.

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.