Kræft – et ”wake-up-call”Læs Hans Jørgens historie

”Forsikring tænkte jeg ikke videre over. Jeg havde aldrig fejlet noget. Men så fik faderen til en af min søns klasekammerater kræft. Han døde og havde ikke forsikret sig og sin familie – hustru og tre børn – godt nok. Det var et ”wake-up-call”

Det var først omkring 2012, at den 62 årige direktør Hans Jørgen Jensen, Knebel på Djursland for alvor begyndte at tænke på pensionsopsparing. Planen var at gå på pension, når han i 2020 fylder 65.

”Forsikring tænkte jeg ikke videre over. Jeg havde aldrig fejlet noget. Men så fik faderen til en af min søns klasekammerater kræft. Han døde og havde ikke forsikret sig og sin familie – hustru og tre børn – godt nok. Det var et ”wake-up-call”.

Jeg besluttede, at nu skulle det være, fik kontakt med Pension for Selvstændige og fandt den pakke med forsikringer og pension, der passede til mig. Tingene kom hurtigt på plads, og så glemte jeg alt om det. Fokus lå på forretningen, hvor der var virkelig travlt. Men uden forsikringer havde vi i dag været ilde stedt, siger Hans Jørgen Jensen

I januar 2016 blev han med én uges mellemrum ramt af to blodpropper i hjernen og en hjerneblødning. Og da vi spørger, hvordan livet efter blodpropperne ville havde formet sig og uden forsikringer, svarer han:

”Det havde været en katastrofe. Intet mindre. Tidligere kunne jeg groft sagt arbejde døgnet rundt. I dag er mit liv skemalagt. Det har det aldrig været før, indtil sygdommen ramte havde jeg både kalender og arbejdsopgaverne i hovedet. Den går ikke i dag. Det med mange bolde i luften og flere opgaver der skal løses på én gang – det kan jeg ikke mere.

Arbejdsmæssigt ser fremtiden ikke lys ud. I bedste fald  kommer jeg til at kunne arbejde en 10-12 timer om ugen,” siger Hans Jørgen Jensen.

PFS’ Videotek

Klik for at gå tilbage til oversigten.

”Jeg var godt klar over, at jeg skulle starte en pensionsordning, men det kunne vente tænkte jeg; lige til den dag i 2011, hvor min veninden gav mig et lille skub til at få gjort noget ved det. Jeg fik anbefalet Pension for Selvstændige, og fik et møde, hvor det hele kom på plads – det var dejligt let, og hvert år mødes vi til en gennemgang, så er jeg sikker på, at ordningen stadig passer til mig”, fortæller Anne fra sin klinik i Sønderborg.

Anne Schulz
Fysioterapeut, Selvstændig siden 2003
Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bragte i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hørte om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Se flere videoer

Vil du vide mere om vores dækning?

Sådan er du dækket hos Pension for Selvstændige

Din pension er sikret – også mod kreditorer

Din pension er sikret – også mod kreditorer – og du har opsparingssikring, så din opsparing fortsætter, hvis du mister din erhvervsevne i mere end tre måneder.

Pension til din samlever

Din ægtefælle, samlever og ledende medarbejdere kan også oprette pensionsopsparing og få en Velfærdspakke.

Kritisk sygdomsforsikring

Kritisk Sygdom sikrer dig 150.000, 300.000 eller 450.000 kr. skattefrit på én gang, hvis du bliver ramt af en alvorlig sygdom som for eksempel kræft, blodprop i hjernen eller hjertet, nyresvigt m.m. Udbetalingen kan eksempelvis bruges til at købe din ægtefælle eller samlever fri fra job i en periode, hvor tilværelsen er blevet sværere.

Sundhedssikring af dine børn

Børn mellem 2 og 21 år kan dækkes af en Sundhedssikring, der sikrer gratis adgang til privathospital m.v., når du har en Velfærdspakke i Pension for Selvstændige.

Livsforsikring til dine efterladte

Du kan vælge en livsforsikringsudbetaling til dine efterladte fra 300.000 kr. til 1,5 mio. kr. – i intervaller af 300.000 kr. Beløbet udbetales skattefrit på én gang samtidig med opsparingen. Afhængig af din alder kan beløbet forhøjes yderligere til individuel pris.

Livsforsikring af din samlever

Skattefri livsforsikringsudbetaling hvis du mister din ægtefælle eller samlever, selv om denne ikke har tegnet pensionsordning. Beløbsstørrelsen er enten 50.000 kr. eller 100.000 kr. Forsikringen træder i kraft seks måneder efter du har oprettet din Velfærdspakke.

Sikring mod negativt afkast

Du kan sikre din opsparing mod negativt afkast ved opnået pensionsalder – også hvis du ønsker din opsparing placeret i aktier og obligationer.

Sundhedssikring af din samlever

Har du en Velfærdspakke med Sundhedssikring kan din ægtefælle eller samlever også tegne Sundhedssikring uden nødvendigvis at oprette pensionsordning.

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.