Man er sårbar, når man er selvstændigLæs Monas historie

”Jeg var i haven, havde rigtig gang i beskærersaksen og selvom det begyndte at gøre noget ondt i armen, tænkte jeg ikke videre over det. Men få dage senere gjorde det så ondt, at jeg dårligt kunne løfte en kaffekop,” fortæller frisør Mona Kristensen, der gennem de sidste fire år har drevet sin egen salon i Odense.

”Heldigt, tænkte jeg, at det var tid til sommerferie, for med den højre arm kunne jeg ikke have klaret arbejdet i salonen. Det viste sig at være en meget smertefuld tennisalbue, men heldigvis kunne min kiropraktor hjælpe mig. Og i løbet af fire måneder var jeg – stort set – kureret.”

Fire måneder – og I var på sommerferie i to uger, så er der stadig tre og en halv måned tilbage. Kunne du arbejde?

”Det gjorde jeg. Og det gjorde ondt. Men man er sårbar, når man er selvstændig. Jeg han ikke bare lukke salonen i fire måneder. Før det første giver det ingen indtægt, og for det andet vil de fleste kunder sikkert være væk, når jeg åbner igen.

”Det var min kæreste, der også er selvstændig og har været medlem af Pension for Selvstændige i mange år, der gjorde mig opmærksom på, at jeg gennem min sundhedsforsikring kunne få dækket i hvert fald nogle af omkostningerne ved behandlingen. Derfor kontaktede jeg Danica, som administrerer de ordninger, jeg har i Pension for Selvstændige. Og i modsætning til min albue, fik jeg hurtigt og smertefrit dækket mine behandlinger.

I mit tilfælde, havde konsekvenserne af ikke at være forsikret ikke været så store. Udgifterne til kiropraktor havde været til at overse. Men havde jeg mistet arbejdsevnen i længere tid – eller for altid – havde det naturligvis været en katastrofe uden en forsikring mod tab af erhvervsevne,” konstaterer Mona Kristensen.

PFS’ Videotek

Klik for at gå tilbage til oversigten.

”Jeg var godt klar over, at jeg skulle starte en pensionsordning, men det kunne vente tænkte jeg; lige til den dag i 2011, hvor min veninden gav mig et lille skub til at få gjort noget ved det. Jeg fik anbefalet Pension for Selvstændige, og fik et møde, hvor det hele kom på plads – det var dejligt let, og hvert år mødes vi til en gennemgang, så er jeg sikker på, at ordningen stadig passer til mig”, fortæller Anne fra sin klinik i Sønderborg.

Anne Schulz
Fysioterapeut, Selvstændig siden 2003
Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bragte i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hørte om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Se flere videoer

Vil du vide mere om vores dækning?

Sådan er du dækket hos Pension for Selvstændige

Din pension er sikret – også mod kreditorer

Din pension er sikret – også mod kreditorer – og du har opsparingssikring, så din opsparing fortsætter, hvis du mister din erhvervsevne i mere end tre måneder.

Pension til din samlever

Din ægtefælle, samlever og ledende medarbejdere kan også oprette pensionsopsparing og få en Velfærdspakke.

Kritisk sygdomsforsikring

Kritisk Sygdom sikrer dig 150.000, 300.000 eller 450.000 kr. skattefrit på én gang, hvis du bliver ramt af en alvorlig sygdom som for eksempel kræft, blodprop i hjernen eller hjertet, nyresvigt m.m. Udbetalingen kan eksempelvis bruges til at købe din ægtefælle eller samlever fri fra job i en periode, hvor tilværelsen er blevet sværere.

Sundhedssikring af dine børn

Børn mellem 2 og 21 år kan dækkes af en Sundhedssikring, der sikrer gratis adgang til privathospital m.v., når du har en Velfærdspakke i Pension for Selvstændige.

Livsforsikring til dine efterladte

Du kan vælge en livsforsikringsudbetaling til dine efterladte fra 300.000 kr. til 1,5 mio. kr. – i intervaller af 300.000 kr. Beløbet udbetales skattefrit på én gang samtidig med opsparingen. Afhængig af din alder kan beløbet forhøjes yderligere til individuel pris.

Livsforsikring af din samlever

Skattefri livsforsikringsudbetaling hvis du mister din ægtefælle eller samlever, selv om denne ikke har tegnet pensionsordning. Beløbsstørrelsen er enten 50.000 kr. eller 100.000 kr. Forsikringen træder i kraft seks måneder efter du har oprettet din Velfærdspakke.

Sikring mod negativt afkast

Du kan sikre din opsparing mod negativt afkast ved opnået pensionsalder – også hvis du ønsker din opsparing placeret i aktier og obligationer.

Sundhedssikring af din samlever

Har du en Velfærdspakke med Sundhedssikring kan din ægtefælle eller samlever også tegne Sundhedssikring uden nødvendigvis at oprette pensionsordning.

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.