Reddet på målstregenLæs Elses historie

”Som lille virksomhed er man utrolig sårbar. En uforskyldt hændelse kan lukke forretningen, hvis man ikke kan aflønne en anden for at udføre arbejdet, i den periode man selv er sat ud af spillet. Det kunne jeg takket være mine forsikringer mod tab af erhvervsevne og kritisk sygdom, så jeg vendte tilbage til en intakt virksomhed,” siger cand. mag. Else Andersen, Aarhus. 

Else Andersen er tidligere gymnasielærer, men har været selvstændig i 14 år. De fleste år uden nogen form for pensionsopsparing og ingen forsikringer.

”Da jeg begyndte at indbetale lidt på en kapitalpension og ratepension i min sparekasse, foreslog min revisor, at jeg oprettede en ”rigtig” pensionsordning, som også gav mig de nødvendige forsikringer. Og han anbefalede, at jeg henvendte mig til Pension for Selvstændige. Det gjorde jeg, og alt faldt på plads. 18 måneder senere fik jeg konstateret brystkræft.

Økonomisk blev forsikringerne min redning. Mens jeg var syg og ikke kunne arbejde, fik jeg sygedagpenge fra det offentlige på ca. 18.000 om måneden. Min forsikring mod tab af erhvervsevne udbetalte et tilsvarende beløb. Desuden fik jeg et engangsbeløb på 150.000 kroner fra min forsikring mod kritisk sygdom. Det betød, at jeg efter behandling kunne hyre en personlig træner tre gange i ugen i tre måneder. Takket være det, kom jeg meget hurtigt tilbage på fuld tid – trods den lange behandling med bl.a. kemo. Andre kommer aldrig tilbage på arbejdsmarkedet igen.

I et behandlingsforløb på otte måneder og efterfølgende genoptræning har man rigeligt at tænke på uden også at skulle bekymre sig om økonomien. Så jeg er min revisor dybt taknemmelig for, at fik mig til at kontakte Pension for Selvstændige,” siger Else Andersen.

”Den behandling jeg har fået af Pension for Selvstændige gennem Danica Pension har været fantastisk, præget af forståelse, tillid og respekt. Man har rigelig at se til og tænke på i behandlingsforløbet, så det er vigtigt med kompetente og forstående sagsbehandlere. I et behandlingsforløb på otte måneder og efterfølgende genoptræning har man rigeligt at tænke på uden også at skulle bekymre sig om økonomien.

PFS’ Videotek

Klik for at gå tilbage til oversigten.

”Jeg var godt klar over, at jeg skulle starte en pensionsordning, men det kunne vente tænkte jeg; lige til den dag i 2011, hvor min veninden gav mig et lille skub til at få gjort noget ved det. Jeg fik anbefalet Pension for Selvstændige, og fik et møde, hvor det hele kom på plads – det var dejligt let, og hvert år mødes vi til en gennemgang, så er jeg sikker på, at ordningen stadig passer til mig”, fortæller Anne fra sin klinik i Sønderborg.

Anne Schulz
Fysioterapeut, Selvstændig siden 2003
Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bragte i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hørte om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Se flere videoer

Vil du vide mere om vores dækning?

Sådan er du dækket hos Pension for Selvstændige

Din pension er sikret – også mod kreditorer

Din pension er sikret – også mod kreditorer – og du har opsparingssikring, så din opsparing fortsætter, hvis du mister din erhvervsevne i mere end tre måneder.

Pension til din samlever

Din ægtefælle, samlever og ledende medarbejdere kan også oprette pensionsopsparing og få en Velfærdspakke.

Kritisk sygdomsforsikring

Kritisk Sygdom sikrer dig 150.000, 300.000 eller 450.000 kr. skattefrit på én gang, hvis du bliver ramt af en alvorlig sygdom som for eksempel kræft, blodprop i hjernen eller hjertet, nyresvigt m.m. Udbetalingen kan eksempelvis bruges til at købe din ægtefælle eller samlever fri fra job i en periode, hvor tilværelsen er blevet sværere.

Sundhedssikring af dine børn

Børn mellem 2 og 21 år kan dækkes af en Sundhedssikring, der sikrer gratis adgang til privathospital m.v., når du har en Velfærdspakke i Pension for Selvstændige.

Livsforsikring til dine efterladte

Du kan vælge en livsforsikringsudbetaling til dine efterladte fra 300.000 kr. til 1,5 mio. kr. – i intervaller af 300.000 kr. Beløbet udbetales skattefrit på én gang samtidig med opsparingen. Afhængig af din alder kan beløbet forhøjes yderligere til individuel pris.

Livsforsikring af din samlever

Skattefri livsforsikringsudbetaling hvis du mister din ægtefælle eller samlever, selv om denne ikke har tegnet pensionsordning. Beløbsstørrelsen er enten 50.000 kr. eller 100.000 kr. Forsikringen træder i kraft seks måneder efter du har oprettet din Velfærdspakke.

Sikring mod negativt afkast

Du kan sikre din opsparing mod negativt afkast ved opnået pensionsalder – også hvis du ønsker din opsparing placeret i aktier og obligationer.

Sundhedssikring af din samlever

Har du en Velfærdspakke med Sundhedssikring kan din ægtefælle eller samlever også tegne Sundhedssikring uden nødvendigvis at oprette pensionsordning.

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.