Næsten halvdelen af iværksættere kommer hurtigt igang med pension

Næsten halvdelen af iværksættere kommer i gang med en pensionsopsparing inden for fire år.

Der går kortere tid fra en selvstændig etablerer en virksomhed, til hun eller han også får gang i sine pensionsindbetalinger. Det viser en undersøgelse, som Håndværksrådet i løbet af 2015 har lavet blandt sine medlemmer.

I 2015 havde 48 pct. fået lavet en pensionsordning inden for de første fire år af virksomhedens levetid. Det tal var i 2011 på 41 pct. Tallene skal oven i købet ses i lyset af, at der fortsat er forholdsvis få unge i medlemsskaren, så tendensen kan være endnu stærkere.

Desværre viser tallene også, at hver tredje vurderer deres pensionsopsparing til at være lav eller meget lav, mens det omvendt er mindre end hver fjerde, der vurderer deres opsparing til at være høj.

Derfor er det fortsat vigtigt, at der politisk fokuseres på at selvstændige får de bedste muligheder for at spare op trods svingende indtægter. For selv om mange selvstændige føler, at de sparer op i deres virksomhed, så får de ofte en grim overraskelse, når de skal på pension og finder ud af hvor lidt virksomheden ofte kan skal sælges for.

Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bringer i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hører om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Kom igang med din pensionsopsparing for kun 2.000 kr. om måneden

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret om pension og forsikring, så sender vi relevant information til dig som selvstændig.
Vores nyhedsbrev vil blive sendt ud 2-3 gange årligt!

Du er nu tilmeldt PFS nyhedsbrevet.