Second opinion – udvejen, når lægen giver op

Tidligt i Lene Holms behandlingsforløb, siger lægen: ”Du bliver aldrig bedre. Der ikke er mere at gøre. De symptomer må du bare acceptere og lære at leve med.”

Men det var Lene ikke indstillet på at acceptere, da hun, efter at være blevet ramt af stress, fik problemer bl.a. med sit stofskifte.

”Mine tal er ikke som de skal være. Desuden viser målinger af min hypofyse, at der også er noget her, som ikke er i orden. Oven i det hele har jeg fået konstateret fibromyalgi, hvor jeg oplever smerte i væv, muskler og led. Men beskeden fra lægen var ikke desto mindre, at ”der er ikke noget at gøre,” siger Lene.

”Heldigvis er jeg forsikret gennem Pension for Selvstændige. Deres pensionsordninger bliver administreret af Danica Pension, som tilbyder en såkaldt ”Second Opinion” fra ”Best Doctors””.

Hjælp fra verdens bedste læger

Da Lene beder om et par friske specialist-øjne til at kigge på hendes sag, får hun straks tilknyttet en sygeplejerske, som tager sig af sagen. Alle hendes prøvesvar, diagnoser og så videre bliver sendt til en af verdens førende eksperter. I hendes tilfælde er han speciallæge med praksis i Honolulu på Hawaii, uddannet i New York – og med 50 års erfaring som læge.

Efter nogle få uger, modtager Lene – på dansk – en fyldig rapport, hvori speciallægen anbefaler en række forskellige undersøgelser og forsøg med forskellige typer medicin.

”Med denne ”second opinion” fra en af verdens førende specialister er jeg blevet lukket ud af den bås – ”der er ikke mere at gøre – det må du leve med” – som det danske sundhedsvæsen har placeret mig i. Takket være min sundhedsforsikring, kan jeg nu komme til yderligere undersøgelser og evt. behandling hos en speciallæge i København på basis af rapporten fra Honolulu,” fortæller Lene.

”Derfor håber jeg stadig på, at jeg, i kraft af min forsikring og hjælpen fra udlandet, kan blive så rask, at jeg ikke længere behøver at nøjes med at arbejde 20 timer om ugen.”

Fakta

Med din PFS-ordning får du, igennem Danica Pensions sundhedspakke, adgang til et netværk af eksperter, som er klar til at hjælpe dig. Med Best Doctors ordningen har du mulighed for at få en second opinion – et ekstra sæt kvalificerede øjne – på en diagnosen eller en anbefalet behandling. Der er verden over 53.000 særligt udvalgte og specialiserede læger i flere end 100 forskellige lande tilknyttet ordningen.

Du kan bruge Best Doctors lige så ofte du vil og uanset omfanget af din sygdom eller lidelse. Når du vælger at få en second opinion, får du tilknyttet en dansktalende sygeplejerske, der varetager dit forløb.

Ønsker du at gøre brug af Best Doctors, kan du gøre det her.

PFS' Videotek

Vi har bedt fagfolk, uafhængige rådgivere og nogle af PFS’ egne medlemmer om at give deres viden og erfaringer videre, så vi alle kan blive klogere. De forskellige specialister svarer på nogle af de spørgsmål, som vi er sikre på, at mange selvstændige stiller sig selv. Klik ind og kig på det, der har din interesse. Det tager kun et par minutter.

Kom igang med din pensionsopsparing for kun 2.000 kr. om måneden

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.