Selvstændige risikerer at blive fattige pensionister

Dagbladet Børsen sætter søndag den 14. februar fokus på en ny undersøgelse, som ATP har lavet, der bekræfter det kendte skisma : at selvstændige sparer for lidt op på pensionsordninger i forhold til lønmodtagerne. Lønmodtagerne har for en stor gruppes vedkommende opsparing via overenskomstbestemte pensionsordninger, mens de selvstændiges pensionsopsparing beror på frivillighed og – ikke mindst – på deres økonomiske muligheder.

Målsætningen for selvstændige må være, at de – når de når pensionsalderen – ikke er økonomisk afhængig af offentlige tillægsydelser, udover folkepensionen. Ingen kender fremtiden for størrelsen af de offentlige ydelser. Det er derfor fornuftigt at sikre sig selv. Det er man den nærmeste til.

ATP’s undersøgelse viser, at hver tredje dansker sparer så lidt op til pension, at de bliver afhængige af offentlige ydelser – udover folkepensionen – når de går på pension. 11 % af den gruppe er selvstændige. Særligt blandt de yngre selvstændige er opsparingen meget lav ifølge undersøgelsen fra ATP. 91 % af de unge selvstændige sparer for lidt op.

Løsningen på udfordringen er ikke tvungne pensionsindbetalinger fra selvstændige, som man kender fra arbejdsmarkedspensionerne; men derimod bedre vilkår for frivillig indbetalinger og opsparing.

Pension for Selvstændige tilbyder pensionsordninger, der tilpasses den enkeltes økonomiske formåen og har særligt fokus på, at også unge selvstændige kan få en ordentlig pensionsordning med tilhørende forsikringer, der er til at overskue og til penge, der er til at betale.

Læs hele artiklen fra Børsen på:

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/133701/artikel.html

Medlemmerne fortæller

Vi er der for vores medlemmer – også når livet strammer. Vi bringer i foråret 2018 en række historier, som en del af kampagnen ”Medlemmerne fortæller; Det er dine penge”, hvor vi hører om medlemmernes egne oplevelser hos PFS, da uheldet var ude eller sygdomme ramte.

Kom igang med din pensionsopsparing for kun 2.000 kr. om måneden

Klar til at bestille pension?

Du viderestilles til en sikker side hos vores samarbejdspartner
Danica Pension

Her kan du let bestille pensionsordning online.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret om pension og forsikring, så sender vi relevant information til dig som selvstændig.
Vores nyhedsbrev vil blive sendt ud 2-3 gange årligt!

Du er nu tilmeldt PFS nyhedsbrevet.